پارچه

انواع بافت پارچه

انواع بافت پارچه

انواع بافت پارچه به 5 دسته کلی تقسیم می شود که 2 نوع بافت که در پوشاک کاربرد دارند ، توضیح داده می شود. این 2 نوع عبارتند از :

1-بافت های تاری پودی 2- بافت های حلقوی که خود به دو دسته تقسیم بندی می شوند. بافت های حلقوی تاری بیشتر در منسوجات خانگی مثل پرده ویا پرچم کاربرد دارند که از بررسی آن چشم پوشی می شود.

1-انواع بافت پارچه : بافت های تار ی پودی :

پر مصرف ترین بافت در پارچه ها می باشند که از 2 دسته نخ عمود برهم تشکیل می شوند ، نخ هایی که در راستای طولی قراردارند تار و نخ هایی که در راستای عرض پارچه قراردارند پود نامیده می شوند.
بافت های تاری پودی دارای انواع مختلفی همچون تافته ، سرژه و ساتین و… می باشند که بسته به نوع درهم تنیده شدن تارها و پودها تقسیم بندی میشوند
برای شناخت بهتر این نوع بافت می توان بافت باندهای گاز استریل و یا لنگ را مثال زد.( با توجه به متراکم نبودن باند و لنگ بررسی آن راحت تر می باشد.)
از دیگر مثالهای بیشمار پارچه های تاری پودی به پارچه های پیراهن مردانه ؛ شلوار جین ، شلوار کتان ، پارچه های کت و شلواری و … می توان اشاره داشت.
بدلیل وجود نخ ها در راستای مستقیم در این نوع بافت ثبات ابعادی این پارچه ها بالاست و اگر در جهت پود و یا تار به طور کامل از کش ( لاکرا) بجای نخ استفاده نشود پارچه هیچ کش سانی نخواهد داشت.اگر تکه ای از این نوع بافت را داشته باشیم که از هیچ سمتی دوخته نشده باشد براحتی تار و پود بافت را می توان از بافت خارج کرد که در واقع شکافته می شود .
تمامی پارچه هایی که نقش چهارخانه در بافت آن ها وجود دارد از نوع تاری پودی میباشند. (البته نه پارچه های که روی آنها چاپ چهارخانه خورده باشد.)

در پارچه های مصرفی مجموعه تعطیلات پارچه های تاری پودی بسیار کم مصرف بوده و غالبا به عنوان خرج کار (نه پارچه اصلی لباس) مورد استفاده قرار میگیرد . برای مثال : پارچه های شلوارک های چهارخانه مردانه که البته پارچه اصل این شلوارک ها از نوع تاری پودی می باشد.

انواع بافت پارچه

2- بافت های حلقوی پودی:

این نوع بافت ها از هم تنیده شدن یک یا چند نخ به صورت حلقه (مانند زره یا زنجیر) تشکیل می شوند که در راستای عرضی پارچه تشکیل شده و در ردیف بعدی روی آن باعث امتداد یافتن پارچه می شود به زبان ساده تر بافتنی هایی که توسط دست بافته می شوند یک نمونه با حلقه های درشت تر و نخ های ضخیم تر از این نوع هستند که حلقه ابتدا در یک سطر روی میله بافتنی تشکیل شده ( بسته به نیاز عرض پارچه ) سپس ردیف بعدی حلقه ها روی ردیف اول با همان سرنخ تشکیل می شوند.

انواع بافت پارچه

از دیگر خواص این نوع بافت ها می توان گفت که تنها در جهت عرض می تواند طرح رنگی وجود داشته باشد و هیچ گاه در راستای طول هیچ طرحی در بافت نمیتوان ایجاد کرد.(البته با چاپ هر نوع طرحی امکان پذیر است منظور بافت پارچه می باشد).

1 نظر در “انواع بافت پارچه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *